10. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN ALTINCI GÜNÜ SONA ERDİ

10. Boğaziçi Film Festivali’nin altıncı gününde Ildikó Enyedi masterclass verirken, festivalin Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarında yer alan filmlerin ekipleriyle yapılan söyleşiler de devam etti.

10. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN ALTINCI GÜNÜ SONA ERDİ

10. Boğaziçi Film Festivali’nin altıncı gününde Ildikó Enyedi masterclass verirken, festivalin Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarında yer alan filmlerin ekipleriyle yapılan söyleşiler de devam etti.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin 26 Ekim Çarşamba günü Atlas 1948 Sineması’nda usta yönetmen Ildikó Enyedi’nin masterclass’ı gerçekleşti. Festivalde Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan ve dünya prömiyerini 28. Saraybosna Film Festivalinde yapan “Six Weeks”, Ulusal Belgesel Yarışması’nda bulunan “Crossroads” ve Ulusal Kısa Kurmaca Yarışması filmleri seyirciyle buluştu.

“Six Weeks” Filminin Ekibi Soruları Yanıtladı

Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması filmlerinden olan “Six Weeks” filminin, Atlas 1948 Sineması’nda yapılan gösterimi sonrası film ekibiyle söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü festivalin uluslararası film programcısı Onur Sherifi’nin üstlendiği söyleşiye filmin yönetmen ve senaristi Noémi Veronika Szakonyi ve diğer senaristi Máté Artur Vincze katıldı.

Yönetmen ve senarist Noémi Veronika Szakonyi, filmin başta bir belgesel olarak yola çıktığını ancak bu şekilde anlatmanın zor olduğu yerlerle karşılaşınca kurmacayla devam ettiklerini belirtti. Szakonyi, tanıştıkları genç bir annenin filme ilham olduğunu ve senaryoyu yazarken gerçek hayattaki karakterlerin gözünden bakmaya çalıştıklarını ifade etti. Filmin diğer senaristi Máté Artur Vincze ise araştırma yaparken ulaştıkları evlat edinme sürecinde en çok biyolojik annenin etkilendiği bilgisini işlediklerini dile getirdi.

Noémi Veronika Szakonyinin yönettiği “Six Weeks”; asi bir genç olan Zsófinin yeni doğan kızını evlatlık vermesiyle fiziksel ve ruhsal çelişkilerle mücadele etmesini anlatıyor.

“Crossroads” Belgesel Filminin Ekibi Seyirciyle Buluştu

Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alan “Crossroads” filminin gösterimi 26 Ekim Çarşamba günü AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti. Gösterimin ardından gazeteci ve yönetmen Ali Demirtaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, yapımcılar Bulut Reyhanoğlu ve Vanessa Medini Arslan, senarist Sinan Yusufoğlu ve filmde yer alan sanatçılardan Sinan Logie katıldı.

Filmde farklı anlayışlara sahip isimleri nasıl birleştirdiğinden bahseden Mahmut Fazıl Coşkun, toplamın bir anlam ifade ettiğini söyledi. Yapımcı Vanessa Medini Arslan, sanat üslupları farklı, ama aralarında bağlantı olduğunu düşündükleri için bu isimlerle ilerlediklerini belirtti. Bir diğer yapımcı Bulut Reyhanoğlu ise dört sanatçının yanına bir de İstanbul’u eklemek gerektiğini vurguladı.

Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un üstlendiği “Crossroads”; Seçkin Pirim, Gülay Semercioğlu, Candaş Şişman ve Sinan Logie olmak üzere Türk görsel sanatının dünyada tanınan dört önemli ismini bir araya getiriyor.

Ulusal Kısa Kurmaca Yarışması’ndaki Filmlerin Gösterimine Devam Edildi

Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda yer alan Emre Sefer’in “Babamın Öldüğü Gün”, Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız”, Yağmur Mısırlıoğlu’nun “Bugün Değil”, Umut Beşkırma’nın “İleride Bir Karaltı Gördüm”, Turan Haste’nin “Rutubet” filmlerinin AKM Yeşilçam Sineması’ndaki gösterimleri sonrası yapılan söyleşide seyirciler, filmlerin ekiplerine sorularını yöneltti. Etkinliğin moderatörlüğünü ise gazeteci ve yönetmen Ali Demirtaş yaptı.

Festivalin altıncı gününde ayrıca Atlas 1948 Sineması’nda Miloš Pušić'in “Working Class Heroes”, Philip Scheffner’in “Europe” filmleri seyirciyle buluştu. AKM Yeşilçam Sineması’nda Hazar Uyar’ın “Plaza Köylüleri” ile Uluslararası Kısa Kurmaca Yarışması’ndaki filmlerin gösterimi gerçekleşti. Kadıköy Sineması’nda ise Selcen Ergun'un “Kar ve Ayı”, Atalay Taşdiken'in “Hara”, Olgun Özdemir'in “Tatlı Süt Köpüğü” filmlerinin gösterimi ile Jean-Luc Godard’ın “Serseri Aşıklar” filminin özel gösterimi yapıldı.

Festivalde 27 Ekim Programı

10. Boğaziçi Film Festivali’nin yedinci gününde Atlas 1948 Sineması’nda saat 13.00 seansında Davit Pirtskhalava'nın “A Long Break”, 16.00 seansında Youssef Chebbi’in “Ashkal”, 18.30 seansında Michal Blaško'nun “Victim”, 21.00 seansında Lola Quivoron’un “Rodeo” filmleri seyirciyle buluşacak.

AKM Yeşilçam Sineması’nda saat 16.00 seansında "Ulusal Belgesel Yarışması Kısa Filmleri", 21.00 seansında “Karanlık Kutunun Doğu Serüveni” ve "Bir Zamanlar Yeşilçam: Abdurrahman Keskiner" filmlerinin gösterimi yapılacak. 21.00 seansında ise Lav Diaz’ın "When The Waves are Gone" filminin özel gösterimi gerçekleşecek.

Kadıköy Sineması’nda da saat 13.00 seansında Mahmut Fazıl Coşkun'un “Crossroads”, 16.00 seansında Cüneyt Karakuş'un “Eflatun”, 18.30 seansında Hakan Kerim Karademir'in “Uçuş 811”, 21.00 seansında Ümit Köreken'in "Bir Umut" filmlerinin gösterimi yapılacak.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 SinemasıAtatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet.com üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere www.bogazicifilmfestivali.com ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.