9. Boğaziçi Film Festivali’ndeki Gösterimi Sonrası “İçimdeki Kahraman” Filminin Ekibi Söyleşiye Katıldı

İçimdeki Kahraman filminin ekibi, 9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında gerçekleşen İstanbul prömiyerinden sonra düzenlenen söyleşiye katıldı.

9. Boğaziçi Film Festivali’ndeki Gösterimi Sonrası “İçimdeki Kahraman” Filminin Ekibi Söyleşiye Katıldı

Ulusal uzun metraj yarışma filmlerinden “İçimdeki Kahraman” filminin gösterimi 25 Ekim Pazartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Filmden sonra, ekibin katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye filmin yönetmeni Sinan Sertel, senaristlerinden Ümit Cihan, oyunculardan Cüneyt Yalaz, Ulvi Kahyaoğlu ve film ekibi katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Arya Su Altıoklar üstlendi.

Filmde, babası tarafından bir süper kahraman olduğuna inandırılan Kahraman’ın, kaza sonucu kaybettiği babasını, süper güçlerini keşfedip geri döndürmek için giriştiği mücadele anlatılıyor.

İlk olarak söz alan yönetmen Sinan Sertel, İçimdeki Kahraman’ın bir gişe filmine daha uygun olup olmadığı hakkındaki soruya, “Zor bir soru. Ne yazık ki sinemayı bir araya sıkıştırmak istemiyorum. Seyirciyi çok ciddiye alan biriyim. Seyirci ne der, onunla ilgileniyorum. Biz ortaya ne çıkmaması gerektiğini daha çok konuştuk, buna dikkat ettik,” dedi ve filmi daha komik unsurlarla doldurabileceklerini ama bunu tercih etmediklerini ve bir denge tutturmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bir izleyicinin, “Çok zor bir şey denemişsiniz, nasıl bir yol takip ettiniz?” sorusuna Cüneyt Yalaz, bir oyuncunun farklı potansiyellerini açığa çıkarabilecek bir rol olduğu ve bu açıdan bir oyuncu için eşsiz bir tecrübe olduğu yanıtını verdi. Ulvi Kahyaoğlu ise, “Çağdaş karakteri üzerine çok çalıştık; sürekli araşarak, tartışarak ilerledik. Çok kolay olmadı ama güzel bir şey çıktı ortaya, ben mutluyum,” dedi.

Festivalde 26 Ekim Salı

9. Boğaziçi Film Festivali’nin dördüncü gününde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapılacak.

Atlas 1948 Sineması’nda 13.00 seansında Juja Dobrachkous’un “Elveda Büyükanne”, 16.00 seansında Danis Tanovic’in “Komşuluk Halleri”, 18.30 seansında Cemil Ağacıkoğlu’nun “Kafes” ve 21.00 seansındaki Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında” filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

Sinemaseverler Kadıköy Sineması’nda ise 13.00 seansında Will Sharpe’ın “Louis Wain’in Renkli Dünyası”, 16.00 seansında Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı”, 18.30 seansında Muhammet Çakıral’ın “Lacivert Gece” ve 21.00 seansında Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor” filmlerini izleyecekler.

Bosphorus Film Lab bünyesinde gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise saat 15:30’da başlayacak olan “Türkiye'de Minority Co-Production” başlıklı konuşma. Akademi Beyoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Eurimages Türkiye Temsilcisi Ece Tarlan ile yapımcılar Enes Erbay ve Zeynep Koray, Türkiye’den küçük ortak olarak yer alınabilecek film yapım fonları hakkında bilgilerini aktaracaklar.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlıyor. Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Biletler Mobilet’te!

Yedi gün sürecek Boğaziçi Film Festivali’nde, film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu.  Ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

Covid-19 Önlemleri Hakkında Önemli Bilgi

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimini tamamlamış izleyiciler son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren, Covid-19 geçirmiş kişiler ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile etkinliklere PCR testi koşulu aranmadan katılabilecektir. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.